2007/03/29

Göran Persson krympte motståndare

Göran Persson fortsätter att påverka svensk politik. Nu har det i SvD uppdagats att han under sin tid som partiordförande, KRYMPTE sina motståndare inom partitoppen.

Under stora delar av regeringstiden hade delar av partitoppen med livet som insats fått försöka värja sig från skalbaggar, fjärilar och från att bli nertrampade. I en djungel av jättelika grästrån och kilometerbarr har det försökt hålla möten om att bli av med Göran.

För att sätta saken i perspektiv kan man också läsa DN:s artikel S större än regeringen.


Regeringen måste vara så ynkliga att de kan åka runt i blodomloppet.

Andra bloggar om: , , , , ,

Sanningen bakom: exakt hur ful är Lunds Domkyrka

Den är en ful, sketen, smutsig och klen liten travesti på en byggnad. Jag känner idioter till barn som med en bit trasig, avbruten krita och röven skulle kunna prestera en rimligare byggnad. Den är alltså inte vacker.

Hur fult är då Stockholms Universitet?

Det är så fult att det faktiskt är omdöpt till Stockholms Fuliversitet.

Göran Persson hetare än någonsin

Göran Persson har hamnat i rampljuset på ett sätt som han aldrig varit under sin tid som stadsminister. Vad beror det på egentligen?

http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_14927460.asp
http://www.svd.se/ego/494/http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_14930296.asp
http://www.svd.se/ego/494/http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_14923365.asp
http://www.svd.se/ego/494/http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14913427.asp
http://www.svd.se/ego/494/http://www.svd.se/pj
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=634046
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=634046
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=634046

Vad är det då egentligen som har hänt som är så fantastiskt. Jo han har varit med i tv, en sorts minidokusåpa med bara GP. Om han inte redan förlorat valet hade han kunnat rösta ut sig kanske.

Andra bloggar om: , ,

2007/03/27

Gyllene läge för Linköping.

Kolla på bilden. Exakt vad är det meningen att Linköping ska göra?

Svenskan

Andra bloggar om: , , , ,

Klimatkampen

Klimatkampen är en tävling mellan elevlag och svenska skolor. Tanken är att man delar in eleverna i 2 lag, det ena laget ska försöka rädda miljön i så stor utsträckning som möjligt, det andra ska förstöra. Om miljön räddas vinner lag A, om miljön förstörs vinner lag B.

Saker som hänt i senaste matcherna:

Förbränningsmotorer i bilar har sågats i bitar.
Uttjänta batterier har slängts i Botaniska Trädgården.
Miljöfarliga förpackningar på konsum har bytts ut mot miljövänliga dito gjorda av bark.
Gräs har klippts.
Tomgångskörning förbjuden skyltar har saboterats så att det står "omgång ni för den".
Kända miljöbovar har smitts om till plogbillar.
Ryktet att pant inte längre gäller aluminiumburkar utan bara de gamla i rostigt järn har spridits.


Det blir spännande att höra vilka som vinner.
Mer i DN

Andra bloggar om: , , , ,

2007/03/21

Lågenergilampor - livsfarliga

SvD rapporterar idag att lågenergilampor är en tickande bomb (verkar besynnerligt, de borde ju vara tickande bomber).

DN har också en artikel på ämnet fast ur en lite annan vinkel.

Man kan gissa att de båda nyhetsdrakarna inte ens förstår att de skrivit om samma fenomen. Dagens Nyheter tror nämligen att de skrivit om en okänd bombman som bombhotat Forsmark medan Svenskan tror att de gör sitt för miljökampen.

Nu faller det sig så att mannen som hotat Forsmark hade för avsikt att använda sig av tickande lågenergilampor som han en och en skulle smuggla in i kärnkraftverket. Tanken var att han skulle låtsas vara där för att byta lampor men i själva verket skulle han byta ut dem mod så kallade Miljöbomber.

Fördelen med att använda sig av gödlampor vid bombdåd är många:

Arlandavakten förstår inte att det är en bomb, den ryms ju i en 1 dl stor plastpåse och är inte flytande eller det minsta vass.

Man behöver aldrig arbeta i mörker när man armerar dem.

I jämförelse med skor blir smällen enorm, hur många barn har inte roat sig med smällarna från glödlampor när man kastar dem i gatan. Knappt ett enda barn har tyckt det varit särskilt kul med smällen av skor.

De är mycket lättare att smuggla in på ställen än Universitet och Flygplatser.

osv.

Andra bloggar om: , ,

Endast veteöl och riktigt tidiga mornar

ger numer inte bröstcancer. Tillsammans med fet mat trodde man länge att de utgjorde en sorts treenighet över sånt som faktiskt inte gav upphov till bröstcancer.

Nya rön (SvD) visar däremot att det är fel. Fet mat kan ge uppgov till bröstcancer. Om den här trenden håller i sig kanman gissa att snart måste alla stackars kvinnor ligga och dra sig långt fram på eftermiddagen.

Andra bloggar om: , , , ,

Bildt fick erbjudande om plusjobb

Trots att Göran Persson vid ett flertal tillfällen erbjudit plusjobb till Carl Bildt efter dennes avgång som Partiordförande i Moderaterna anse Bildt att det inte kan betecknas som jobberbjudande.

Varför är det då så viktigt för dessa båda herrar huruvida ett erbjudande om plusjobb är ett erbjudande om jobb eller inte? Jo det är nämligen så här att om Carl Bildt tackar nej till ett jobberbjudande förlorar han rätten till A-kassa. Förlorad rätt innebär allt som oftast att man får gå helt utan inkomst i 45 dagar och det skulle förstås vara ett hårt slag.

Alltså bråkar herrarna Bildt och Persson om huruvida ett jobberbjudande gjorts.

Läs mer i: Svd
Andra bloggar om: , , , ,

2007/03/20

19 ton kokain

Vem vill ha det egentligen?

Svenska Dagbladet skriver idag om att amerikanska och panamaiska poliser beslagtagit 19 ton kokain. Beslaget gjordes på ett fraktfartyg i Stilla Havet.

Det är uppenbart att 19 ton kokain är för mycket för någon att snorta i sig, det borde till och med polisen inse. Har svårt att tro att ens den mest luttrade kokainist skulle kunna få i sig mer än ett hekto och då kan man nog dessutom räkna med överdos.

Det ter sig fullständigt självklart att de kört ut lasten till havs för att dumpa den, det är ju visserligen ett brott också (miljöbrott är fel) men det är ju inte riktigt smuggling.

2007/03/16

Facken och Personuppgifterna

Skatteverket slutar lämna ut känsliga uppgifter till kreti och pleti (SvD) och genast sätter sig gruvarbetarna på tvären i avtalsrörelsen (DN). Sammanträffande? Knappast.

Gruv här länge i hemlighet stöttat felaktig hantering av personuppgifter och har "mycket starka band till skatteverket". Rykten har florerat att de t ex inte behöver lämna in deklaration i tid och att de får göra reaförlustavdrag vid försäljning av information i sin medlemsdatabas (helt orimligt förstås men så sägs det ha funkat).

Gruvarbetarna har länge slagit upp information på nätet och använt för att pressa sin motpart i förhandlingar. Nu senast i avtalsrörelsen. Skatteverket sätter däremot stopp för det nu och då blir det genast problem.

Det enda rimliga för Gruv var att slå tillbaka preemptive och säga stopp i förhandlingarna. Nu blir det inga mer avtal inom den sektorn förrän dom har ett omoraliskt övertag.

Andra bloggar om: , , , ,

2007/03/09

blogg

Ehh kolla in den här: kramizblogiz

Körkort för båtar

Nu ska slutligen Sjöfartsstyrelsen kräva körkort för båtar. Hittils har ingen som helst kontroll gjorts av förarnas duglighet. Det kanske värsta exemplet är 4-årige Ulla Jönsson som är fullständigt blind som i natt körde Silja Princess över Östersjön. Nogrannare kontroll behövs enligt experter på området för annars kan sånt här hända.

Facket är förstås emot idén med motiveringen "Men vad ska idioter kunna jobba med då"

Andra bloggar om: , , , ,

2007/03/08

Hur man spöar ett fyllo.

Den Engelska polisen har än en gång visat sin inkompetens. I SvDs artikel "Polisvåld på video upprör britter" kan man lätt hitta ett stort antal punkter där de gjort totalt fel.

1 Det kanske största felet, 1 polis och en ordningsvakt håller i kvinnan medan den tredje slår. Ska det verkligen behövas 2 som håller en aspackad tjej? Funkar mycket bättre om 1 håller och 2 slår. Blir dubbelt så många slag.

2 Polismannen slår "med all kraft jag kunde uppbåda". Dumt som tusan, vem som helst förstår att totala mängden stryk blir mer om han håller igen lite så att han orkar fortsätta längre.

3 Dom blev fångade på övervakningskamera... (förmodligen var det någon av de tre som hade ansvar för den också) hur klumpig kan man få vara.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2007/03/07

Spenatfynd i Polishus

Polisstationen i Berga har spärrat av sin åker efter ett spenatfynd. grönsaksröjare är på väg till platsen. Polisen har gjort bedömningen att Spenaten är färsk. förutom åkern och ett grönsakstånd har vägarna omkring spärrats av.

Spenatröjare från Svea Livgarde är på väg till platsen för att ta hand om spenaten.

-Med tanke på grönsaksamnestin är det möjligt att någon lämnat in den.

Källa: DN

Andra bloggar om: , , , ,

Smala djur som äter gräs

Fler och fler belägg för gräsdietens överlägsenhet dyker upp. SvD hävdar iofs som vanligt at Atkins är bäst men Historien Bakom kan med en lista bevisa att Gräsdieten är det som gäller.

Lista över smala djur som äter gräs:

Giraffer
Vandrande Pinnar
Storkar
Gaseller
Surikater
Särskilt fredliga ormar
Dom där ödlorna
Katter innan dom ska kräkas
Sengångare
Lemurer
Kajsa Bergkvist
Wombater
Daggmaskar

Andra bloggar om: , , , ,

Gräsdiet det bästa!

Den kolhydratfattiga kosten som (DN) skriver om kanske kan fungera men vi på Historien bakom tvivlar på att den kan bräcka den nya slimdieten som två Australiensiska inseminatörer lanserade förr året. Citat: "En solid diet bestående av vatten och gräs är det bästa. Kraftfoder är överkurs men vill man lyxa till det lite så visst." (Fritt översatt.)

Och visst måste det stämma för hur ofta hör man talas om en överviktig ko!

2007/03/06

Flera bussförare saknar...

En stor andel av Stockholms busschaufförer saknar helt biljett. Meningen är att de ska lösa antingen månadskort eller en-dagars-kort på SL-center men de flesta låter helt bli. Det blir fler varje år av Stockholms busschaufförer som åker fast i biljettkontrollen.

Nu tar SL i med hårdhanskarna och får hjälp av polisen att göra biljettkontroller, det är finns faktiskt fängelsestraff med i straffskalan. Genom att skärpa biljettkontrollerna och en så kallad Biljettpejlingsutrustning som lånats in från Radiotjänst hoppas SL kunna få bukt med problemet.

Källa: SvD

Andra bloggar om: , , , , ,

Var 3e webredaktör sjukligt överviktig

Till skillnad från svenskar i allmänhet har det visat sig att webredaktörer är särskilt feta. Vad det här beror på är svårt att säga men en särskild klubb har startats. Kluben som hade konstituerande möte i slutet på förra veckan går under namnet SFSW, Särskilt Feta Svenska Webredaktörer.

Folkhälsoinstituet tycker inte att det här är ett problem eftersom webredaktörer inte riktigt kan betraktas som folk.

Läs mer i DN

Andra bloggar om: , , ,

2007/03/05

Fullständig lista över Svenska stöd

Cykelstöd
Moraliskt stöd
Bokstöd
Kamratstöd
Anstöd
Stöd av feodala principer
Nackstöd
Stöd av nedläggningshotade industrier
Stödkrage
Nedfällbart stöd
Stödhjul
Ryggstöd
Stöd bestående av påle
Stödstrumpa
Stöd i livet
Magstöd
Stöd för avbrutna lemmar
Brostöd
Stöd för handen vid dekorationsmålning
Stöd för hålfoten
Armstöd
Fotstöd
Stockstöd
Artilleriunderstöd
Stöd i facklitteraturen
och slutligen tandvårdsstöd

Andra bloggar om: , , ,

Bara ett PR-trick!!

DN skrev igår om att okända vandaler sprayat den lilla sjöjungfrun rosa. Idag avslöjar dansk media att det hela egentligen bara är ett PR-försök från den danska staten att locka nya besökare till Köpenhamn. Orsaken till detta sägs vara en ny opinionsundersökning som visat att 43% av alla besökare svarar att de inte är helt nöjda med sin vistelse i köpenhamn och i djupintervjuer har det kommit fram att den främsta orsaken är bristen på färg.

En känd PR-byrå har i hemlighet fått i uppgift att göra något åt saken och sprayningen tycks vara den första av flera åtgärder för att bättra på den danmarks rykte. Att statyn blev rosa tros bero på att byrån även ansvarar för marknadsföringen av den svenska filmen Livet enligt Rosa som snart ska ha premiär i danmark. Ingen ansvarig från PR-byrån har gått att nå under dagen och polisen misstänker att de gått under jorden.

Som kuriosa kan för övrigt nämnas att samma PR-byrå även tidigare arbetat för staten och då låg bakom den kontroversielle iden att skicka en ubåt till Irak, ett land som till 90% består av öken.

2007/03/03

Statistiskt samband funnet!

Nu har ett forskarteam från Princeton University funnit ett starkt samband (0,7 p=0,05) mellan börsens nedgång (DN) och barnafödande. En hypotes som forskarna just nu testar är om det är de ständigt ökande barnvagnspriserna som bidragit till detta. Visar det sig så vara fallet säger sig forskarna inte vara främmande från att lägga ett förslag om statliga subventioner.

Detta ses i sin tur som väldigt kontroversiellt av många republikaner och en obekräftad källa från Vita Huset har redan börjat utarbeta ett motförslag om att begränsa barnafödandet något som i sin tur retar upp abortmotståndarna i de egna leden. Hur Bush ska ta sig ur det här återstår att se...

2007/03/02

FlyMe - Lastfartyg som ersättning

800 resenärer som velat resa med FlyMe kan nu få åka lastfartyg över atlanten. En möjlighet om man inte kommer med på sitt plan är alltid lastfartygsvalet. Om man helt enkelt förpackar sig i en container och märker den med orten man vill till kan man lätt smuggla in den i det lokala tullverkets gård. En sådan resa över atlanten kostar i princip inget och kan ta upp till 3 veckor.

Ett tips kan vara att inreda containern som en liten lägenhet med skinnsoffa och kylväska, då kan det vara riktigt angenämt. Containers går också att tapetsera på insidan.

Läs mer: Aftonbladet

2007/03/01

Polishelikoptrar en miljöfara

Polisens helikoptrar, använda så sent som idag i ungdomens hus i Nörrebro (DN)är en miljöbov utan like. De spyr ut avgaser över ungdomar såväl som poliser och piloter. Särskilt miljöfarliga är polisens helikoptrar eftersom de har avsikt att förhidra brott. Det finns nämligen en hel del dagbrott i Danmark och Sverige och dessa förhindras lättast genom att en stor mängd mycket små partiklar sprids ut över dem.