2007/03/05

Bara ett PR-trick!!

DN skrev igår om att okända vandaler sprayat den lilla sjöjungfrun rosa. Idag avslöjar dansk media att det hela egentligen bara är ett PR-försök från den danska staten att locka nya besökare till Köpenhamn. Orsaken till detta sägs vara en ny opinionsundersökning som visat att 43% av alla besökare svarar att de inte är helt nöjda med sin vistelse i köpenhamn och i djupintervjuer har det kommit fram att den främsta orsaken är bristen på färg.

En känd PR-byrå har i hemlighet fått i uppgift att göra något åt saken och sprayningen tycks vara den första av flera åtgärder för att bättra på den danmarks rykte. Att statyn blev rosa tros bero på att byrån även ansvarar för marknadsföringen av den svenska filmen Livet enligt Rosa som snart ska ha premiär i danmark. Ingen ansvarig från PR-byrån har gått att nå under dagen och polisen misstänker att de gått under jorden.

Som kuriosa kan för övrigt nämnas att samma PR-byrå även tidigare arbetat för staten och då låg bakom den kontroversielle iden att skicka en ubåt till Irak, ett land som till 90% består av öken.

No comments: